YOZGAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAŞLADI

       2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başlaması dolayısıyla program düzenlendi.


        Cumhuriyet Ortaokulunda düzenlenen program, Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) 15 Temmuz´daki darbe girişimini anlatan kısa filmin izletilmesiyle başladı.
 21-09-2016

        Vali Kemal Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

        15 Temmuz’u okulun ilk gününde hatırlatmak istediklerini belirten Vali Yurtnaç, “Özellikle bu işi canlı yaşamış, bedel ödemiş insanlarımız var. Yozgat 13 tane şehit verdi, Türkiye genelinde 241 tane şehidimiz var. 2 bin 200 tane gazimiz var. Milletlerin tarihinde veya insanların hayatında önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarını unutursanız kimliğinizi unutursunuz. Bizim kimliğimiz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Müslüman bir ülkede yaşamak. Eğer bunları unutursak reflekslerimiz azalır, reflekslerimiz azaldığında millet olma bilincini kaybederiz. Bununla beraber okul hayatımız, eğitim hayatımız, aile hayatımız toplumda can güvenliği içinde yaşama durumumuzun tamamı ortadan kaybolur” dedi.

 

        Geçmişte ecdadın vatanına sahip çıktığı gibi bu günde vatandaşın vatanına sahip çıktığını ifade eden Vali Yurtnaç, “Nasıl ki Kurtuluş Savaşında bu ülke büyük bir mücadele vermişse, Seyit Onbaşısı ile, Nene Hatunu ile, milleti ile, ordusu ile, kazması küreği ile ayağa kalktıysa, giden imparatorluğun kalan parçasıyla ayakta tutup bizlere emanet ettiyse 15 Temmuz’da bizim hayatımızda önemli bir dönüm noktasıdır. Sizler bu darbe girişiminde unutulmayacak şeyleri belleğinize kazıdınız. Nedir o, milli irade. Nedir milli irade, milletin kendi kendini yönetmesidir. Bunun çok önemli olduğunu öğrendiniz. Eğer 15 Temmuz ihanet girişimi başarılı olmuş olsaydı bu gün burada sizler de bizlerde olmayacaktık, okullarımız olmayacaktı, çok katı bir rejim altında okullara gidecektiniz. Sizlere basmakalıp şeyleri öğreteceklerdi. Çağın bilgilerini bir tarafa atacaklardı” diye konuştu.

        Bu büyük oyunu herkesin görmesi gerektiğini kaydeden Vali Yurtnaç, “Bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Demokrasiye sahip çıkacağız. Bu millet demokrasisine sahip çıktığını 15 Temmuz gecesi gösterdi. Bizlerde bundan sonra bu ülkeye yaraşır, atalarımıza, ceddimize yaraşır bir nesil bırakmak için eğitim öğretim hayatımızda gerekli çalışmaları yapacağız” ifadelerini kullandı.

 21-09-2016

        - ÖĞRENCİLERE İLK DEMOKRASİ DERSİ ŞEHİT BABASI VE GAZİDEN

 

        Darbe girişimi sırasında Ankara´da hayatını kaybeden demokrasi şehidi Yasin Yılmaz´ın babası Eyüp Yılmaz’da oğlunun hiçbir amaç gütmeden, sadece vatan ve bayrak için şehit olduğunu söyledi.

        "Canımız bu vatan için feda olsun." diyen Yılmaz, bir evladının daha olduğunu ve böyle bir şey olursa onunla birlikte kendisinin de vatan için mücadele edeceğini dile getirdi.

        Kendilerine bu ıstırabı çektirenlerin affedilmemesini isteyen Yılmaz, şunları kaydetti: 

        "Benim evladım gitmeseydi belki başka bir babanın evladı gidecekti. Vatanımız olmasa biz asla yaşayamayız. Suriyeli kardeşlerimiz var. Bunların vatanları yok. Hepsi buralarda vatanlarından uzak, perişanlar. Onlara bizim ülkemiz sahip çıktı. Ancak bizim gidecek başka bir vatanımız yok. Sevgili öğrencilerimizden isteğim, önce vatan, bayrak ve dinimize sahip çıkalım. Bu amaçla ve bu inançla yetişelim."  


21-09-2016

        Darbe girişiminde Ankara´da şehit düşen inşaat işçisi Beytullah Yeşilay´ın gazi olan kardeşi Şakir Yeşilay ise darbe girişimini önlemek için Genelkurmayın önüne hiçbir amaç gütmeden vatan uğruna gittiklerini söyledi.

        Bazı çevrelerden tepkiler aldıklarını da hatırlatan Yeşilay, "Genelkurmayın önünde çok şükür bir tankı durdurmayı başardık. Sonra Türkiye Büyük Millet Meclisinin ve Emniyet Müdürlüğünün bombalandığı haberini aldık. Biz direkt Genelkurmayın önüne gittik ve orada ağabeyim helikopterden açılan ateş sonucu şehit oldu. Ben de oradaydım. Bana şehitlik nasip olmadı. Bize de gazilik nasip oldu. Haince saldırılar karşısında dimdik duracağız. Türk milleti her zaman hainlerin karşısında duracaktır." Şeklinde konuştu.

        Konuşmaların ardından Vali Yurtnaç, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz Anısına” kitabını öğrencilere dağıttı.

 21-09-2016

 

Karatepe Mah. H.Ahmet Yesevi Cad. No57 Yeni Valilik Hizmet Binası Kat 2 66100 YOZGAT - 0 354 280 66 00 280 66 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.