Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi "STEM ve Uygulamalarına Giriş" Eğitimi
797
14:36
08.11.2017

Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) tarafından, 4 - 5 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen "STEM ve Uygulamalarına Giriş" eğitimi, verimli ve başarılı bir şekilde tamamlandı.

Yozgat BİLSEM ile Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı arasında geçtiğimiz ay içerisinde yapılan Sosyal ve Bilimsel İşbirliği Protokolü çerçevesinde gerçekleştirilen programda, Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA danışman olarak yer aldı. Programda Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA ile birlikte STEM Türkiye Elçisi Çelebi KALKAN gönüllü eğitmen olarak katkı verdi.

Düzenleme Kurulunda BİLSEM Müdürü Erol ÖZEL ve Müdür Yardımcısı Murat CEYLAN ile Salih AKSOY, Figen KASAP ve Erhan KOÇ’un yer aldığı etkinlikten, BİLSEM’de görev yapan 17 öğretmen faydalandı. Katılımcıların yoğun, yorucu, öğretici olduğunu ve katılmaktan mutluluk duyduklarını belirttikleri eğitime, İl Millî Eğitim Müdürü Sayın Yusuf YAZICI ‘da iştirak ederek, etkinliklerin bir kısmına aktif olarak katıldı.

İki gün ve 12 saat süren Eğitim Etkinliği kapsamında bilim ve teknolojik gelişmeyle yaşanan değişimlere de bağlı olarak, yeni niteliklere sahip farklı kuşakların ortaya çıktığı bilinciyle; “Z ve Alfa Kuşağı Çocukları için Neden STEM?”, “Dünyada STEM Eğitimi Uygulamaları”, “STEM için Proje Tabanlı Öğrenme Neden Önemli?” ve “STEM Uygulamaları için Proje Tabanlı Öğrenme Tasarımları” konularında seminerler verildi ve aktif katılımlı kritikler yapıldı. STEM Eğitiminde Web 2.0 Araçları, Kullanımı yanı sıra, STEM Eğitiminde Ders Planı Hazırlama ve Ölçme Değerlendirme konularında etkileşimli ve uygulamalı örneklere ilişkin çalışmalar gerçekleştirildi.

Etkinliğe ilişkin olarak BİLSEM Müdürü Erol ÖZEL, STEM eğitiminin, okul öncesi eğitimden, yükseköğretime kadar, tüm eğitim sürecini kapsayan disiplinler arası bir yaklaşım olduğunu belirtti. Erol Özel, Bilim Sanat Merkezlerinin eğitim içeriklerinin de STEM uygulamaları ile örtüştüğünü, üretken bir nesil yetiştirmenin en büyük etkenlerinden birinin uygulanan programlar olduğunu ve STEM programlarının da bu doğrultuda içerikler sunduğunu ifade etti.

Bozok Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA ise teorik bilgilerin uygulamaya, ürüne ve yeni buluşlara dönüştürülebilmesi açısından, gençlerin ihtiyaç duyacakları beceri ve donanımları daha erken yaşlarda kazanmalarına dönük çalışmalar yapmamız gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. BÖYÜKATA, üretkenliğe ve girişimciliğe de katkı verecek şekilde, STEM eğitimini öğrenci merkezli ve yapılandırmacı boyutları açısından önemli gördüklerinin altını çizdi.

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI da yaptığı değerlendirmesinde; yeni yaklaşımların eğitim sürecimize olumlu katkı verecek şekilde doğrudan sahada olan öğretmenlerimiz ile birlikte ele alınmasının, yeniliklerin doğru anlaşılması ve uygulamaya geçirilmesi bakımından zaman kazandıracağını belirtti. İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, STEM konusunun BİLSEM öğretmenlerimiz ile yapılan bir Eğitim Etkinliği ile ele alınmasının doğru bir başlangıç olduğunu ifade etti. Yenilikçi yaklaşımların zaman kaybetmeden sahaya sağlıklı biçimde aktarılabilmesi için yapılacak eğitici eğitimlerinin sürekliliğinin önemli olduğunu da vurguladı.

Programın her aşamasındaki özverili katkıları sebebiyle Prof. Dr. Mustafa BÖYÜKATA’ya ve STEM Türkiye Elçisi Çelebi KALKAN’a teşekkür belgesi takdim edildi ve eğitimin sonunda yararlanıcılara katılım belgesi verildi.

08-11-201708-11-201708-11-201708-11-201708-11-201708-11-201708-11-201708-11-201708-11-2017

Yayın Tarihi: 08.11.2017