‘Proje Danışmanlığı Eğitimi’ Gerçekleştirildi
1355
10:53
01.12.2014

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü’nün proje eğitimi davetine gönüllü olarak katılan Bozok Üniversitesi ve Kayseri Erciyes Üniversitesi’nden öğretim görevlileri örnek bir eğitime imza attı. Bir gün boyunca öğretmenlere ‘Proje Danışmanlığı Eğitimi’ veren akademisyen kadrosu, eğitim camiasında proje kültürü oluşturacak önemli bir çalışmanın da destekçisi oldular.

Gönüllü buluşma!

Yozgat eğitiminde kaliteyi artırmak amacıyla başlatılan ‘Eğitimde Kaliteyi Artırma (EKAP)’ projesi kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından öğretmenler için TUBİTAK programlarına yönelik ‘Proje Danışmanlığı Eğitimi’ düzenlendi. Cumartesi günü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonu’nda düzenlen eğitim, programa gönüllü olarak katılan Bozok Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi’nden 4 öğretim görevlisi tarafından gönüllü olarak verildi.

BÜYÜK DESTEK, GENİŞ KADRO

Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Danyal Kocabeyoğlu koordinatörlüğünde sabah saat 09.00’da başlayan eğitim programına Bozok Üniversitesi’nden Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Böyükata Eğitim Yöneticisi, Kayseri Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metin Aytekin, Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Yrd.  Doç. Dr. Yusuf Pandır, Bozok Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Erdem Şahin eğitim görevlisi olarak katıldı. Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi’nden Uğur Çınar, Ömer Rıza Zararsız, Erol Özel, Mehmet Emin Aksoy ve Mehmet Durmaz’ın yoğun gayretleri, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’un desteği ile gerçekleşen eğitim bir gün boyunca dolu dolu geçti.

YOZGAT İÇİN BİR İLK

Eğitim Koordinatörü Danyal Kocabeyoğlu, temel fen ve teknik bilimler ile yakın branşlarda dersleri yürüten öğretmenlerin, öğrenci projelerine rehberlik etmelerine yönelik geliştirilen Proje Danışmanlığı Eğitimi’nin içerik ve şekil bakımından Yozgat için ilk olduğunu söyledi.

Proje Döngüsü Yönetimi ile başlayan eğitimin içeriği hakkında bilgi veren Kocabeyoğlu, şunları söyledi:

“Alanlarında deneyimli öğretim üyelerinden oluşan eğitmenlerimizle öğretmenlerin Proje Danışmanlığı konusunda becerilerini ve profesyonel gelişimlerinin artırılması çalışmalarına katkı vermeyi amaçlamaktayız. Bu eğitimde, günümüzde önemli hale gelmiş olan proje tabanlı yaşama ile ilgili temel kavramların benimsenmesi ve eğitim-öğretim alanındaki değişikliklerin önceden görülebilme stratejileri konusunda farkındalığın artırılması ve uygulamaya geçirilmesi için yapılabilecekler önemsenmektedir.

Öğrenci projelerinde ideal bir rehberlik ve öğretmen danışmanlığı nasıl yapılabilir? Öğrenci projelerinde danışmanlık yahut rehberlik işi doğuştan gelen bir yetenek midir? Yoksa sonradan da kazanılabilir mi? Proje danışmanlığı ve rehberliği konusunda yapılabilecekler nelerdir ve nasıl yapılmalıdır? Bu ve benzer soruların cevaplarının tartışılacağı Eğitim Etkinliği, öğretmenin kendini, proje ekibini ve performansını olumlu yönde etkilemek için nasıl bir düşünüş ve davranış içerisinde olması gerektiği konusunda da bir rehberlik niteliğindedir.”

Genel amacın modern ve bilgili toplumda temel sermaye olan kalifiye insan gücünün artırılması açısından gerekli olan donanımlı bireylerin yetiştirilmesi olduğunu vurgulayan Kocabeyoğlu;

“İhtiyaç duyulan temel fonksiyon ve teknikleri anlatarak bu fonksiyonları yürütmekte olan yükümlü öğretmenlerin, öğrencilere proje hazırlığı ve yürütücülüğü aşamalarında rehberlik ve danışmanlık yapma konularında teknik bilgi ve davranış gelişmelerine katkıda bulunmaktır.

 

Bir gün olarak hazırlanan proje danışmanlığı eğitimi kapsamında, teorik bilgi içeren sunumlar, uygulamalı atölye çalışmaları ve etkileşimli grup tartışmaları gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitime, ortaokullarda görev yapan fen ve teknoloji, matematik öğretmenleri ile liselerde görev yapan fizik, kimya, biyoloji, matematik öğretmenleri öncelikli olarak katıldı. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve programa gönüllü olarak katılan öğretim üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 projedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığıprojedanışmanılığı

 

Yayın Tarihi: 01.12.2014