İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf YAZICI başkanlığında 13.02.2018 tarihinde İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla İlimiz eğitimini değerlendirme toplantısı Kadışehri ilçemizde yapıldı.
Toplantıda gündem maddelerinden; Müdürlüğümüz birim amirlerinin sunumları ve paylaşımları, bir önceki toplantıda alınan kararlarla ilgili çalışmaların değerlendirilmesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerince son bir ay içerisinde yapılan çalışmaların sunumlarının slayt eşliğinde anlatılması , okuma yazma seferberliği çalışmaları , ikinci yarıyıl hazırlıklarının görüşülmesi,okul ve öğrenci güvenliği ,madde bağımlılığıyla mücadele, yatırım ve onarım planlaması, okul pansiyonlarının mevcut durumu ve verimli kullanımı, taşımalı eğitim planlamaları, öğrenci koçluğu ,öğrencilerin sağlıklı beslenmeleri ve beslenme ile ilgili çalışmalar ,akademik başarının artırılması için yapılan çalışmalar, değerler eğitimi ve öğrenci davranışlarının izlenmesi, veli seminerleri, öğrencilerin öğrenme stillerinin tespiti, öğrenci ve okulların sorun analizlerinin tespiti ve bu kapsamda yapılan çalışmalar ,öğrencilere verilen seminerlerin konusu ve katılımcı sayıları, dezavantajlı öğrencilerle ilgili yapılacak çalışmalar ,konuları görüşülerek gerekli istişareler yapılıp kararlar alındı.
Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf YAZICI ,Gündem maddelerinin görüşülmesinin yansıra yapılan toplantıda, Milli Eğitim Müdürlüğümüzce öğretmenlere yönelik bir memnuniyet anketinin oluşturulduğunu ve bu ankete öğretmenlerin katılımının sağlanmasını önemle rica etti. Çelişmeden gelişme olmaz diyen Milli Eğitim Müdürümüz bu anket sayesinde eksik taraflarımızı görüp ,süratli bir şekilde bunları düzeltme yoluna gitmemiz gerektiğini belirtti. Kahvaltı yaparak okula gelmenin önemimden bahseden YAZICI, her 15 günde bir tüm okullarımızın kahvaltı yapmadan gelen öğrenci sayısını tespit edip, velilerine ulaşarak konunun önemini anlatmamız gerekir dedi. ’’Yurdum Evim Benim’’ projesi kapsamında sıklıkla yurt ziyareti yapılarak öğrencilerimizin sorunlarını dinleyip, onlara bir ev ortamı sıcaklığını sunmanın öneminden bahsetti.İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinin ve okulların 4 yıllık eylem planı hazırlamasını isteyen YAZICI ,aynı zamanda okullarımızın 4 yıllık hedef belirlemelerini ve yıl sonunda bu hedefin ne kadarına ulaştığını tespit etmesi gerektiğini söyledi.Örneğin önümüzdeki yıl okulumuz akademik başarısını %30 arttırma hedefi belirleyerek bu hedef için gerekli çalışmaların yapılmasını ve bunu da rapor halinde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze gönderilmesi talimatını verdi.Sayın Valimizin talimatlarıyla Necip Fazık KISAKÜREK’in ‘’Çöle İnen Nur’’ ve ‘’Çile’’ kitapları ses kayıtlarının okul öğrenci servislerinde dinletilmesinin, öğrencilerimizin kültür düzeyine katkı sağlayacağını vurguladı.Öğrenci rehberliğine gerekli önemin verilerek tanılama ve sorun çözme süreçlerinin ivedilikle yapılması gerektiğini dile getirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle yapılan toplantının ardından Kadışehri Anadolu İmam Hatip lisesini ziyaret eden YAZICI öğretmenler ile bir araya gelerek onlar ile sohbet edip sorunlarını dinledi. Sınıfları gezip derse giren YAZICI, öğrencileri ile hasbihalde bulundu. Kadışehri Belediye Başkanı Sayın Davut KARADAVUT’u makamında ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf YAZICI , Kadışehri eğitimiyle ilgili istişarelerde bulunup eğitime verdiği katkılardan dolayı kendisine teşekkür etti. Okul ziyaretinin ardından Kadışehri ilçemizin yönetici ve öğretmenleriyle birlikte Belediye Kültür Merkezinde Eğitimi Değerlendirme Toplantısı yapıldı.Yapılan toplantıda YAZICI , söze değerli öğretmenlerim her öğrenci öncelikle varlığıyla değerlidir ve öğrenciler arasında başarılı ,başarısız ayrımı yapamayız .Onları statü ve konumlarına göre sınıflandıramayız diyerek başladı.
Bizler eğitimciyiz asla böyle bir ayrıma gitmemeliyiz. Eğitimde her zaman sevgi dilini kullanmalı, çocuklarımızın yüreğine dokunup okulu sevdirmeliyiz. Öğretmen ve öğrenci arasında not endeksli bir bağ yerine sevgi endeksli bir bağ kurulması gerekmektedir. Bir diğer husus ise veli işbirliğidir. Tek başına öğretmen yeterli değildir. Sizden isteğimiz velilerimizi okula davet edin ya da ev ziyaretleri yaparak öğrencilerimiz nasıl daha başarılı olur sorusunun cevabını birlikte aramanızdır diyen YAZICI ,Eğitimin anlamı ve muhtevası ,fıtrat eğitimi ,bilgilerin içselleştirilmesi ve davranışa dönüştürülmesi ,eğitimin yapı ,hedef ,süreç ve işlev boyutlarının yönetilmesi ,etkili okul ve verimlilik ,velilerin talepleri ve eğitilmeleri ,öğrenci koçluğu ve uygulanması ,akademik başarının izlenmesi ,PUKÖ döngüsü ,kurum kültürü ve kurum iklimi konuları üzerinde değerlendirmeler yaparak İlimiz eğitimine katkı sağlayan ve destek veren herkese teşekkür edip iyi dilek ve temennilerle toplantıyı sonlandırdı.