YOZGAT İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

ÖĞRETMENLERE OKUL ÖNCESİ “POZİTİF KİŞİLİĞİN EĞİTİME KATKISI” SEMİNERİ

ÖĞRETMENLERE OKUL ÖNCESİ “POZİTİF KİŞİLİĞİN EĞİTİME KATKISI” SEMİNERİ

Sosyolog Eğitim Danışmanı ve Yaşam Koçu İsmail Karasu tarafından Yozgat merkez ve ilçelerde görev yapan öğretmenlere pozitif kişiliğin eğitime katkısı, moral, motivasyon, iletişim ve empati konusunda seminer verilmeye başlandı.

 12-09-2017       Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen seminerin ilk gününde Akdağmadeni ve Sorgun ilçesinde görev yapan bin 63 öğretmene seminer verildi.

        Seminerin ilk oturumuna katılan Vali Kemal Yurtnaç, burada yaptığı konuşmada, her yıl eğitim öğretim yılı başlamadan önce il genelinde görev yapan tüm öğretmenlere bu tür eğitim ve seminerlerin verileceğini söyledi.

        ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR YOL HARİTASI ÇİZECEĞİZ

        Ülkesini, milletini, değerlerini bilen, dinini, kültürünü, tarihini seven nesiller yetiştirmek durumunda olduklarını belirten Vali Yurtnaç, “Bunu yapacak olanlar ise başta siz değerli öğretmenlerimizsiniz. Tüm eğitim camiamız bunu gerçekleştirmek durumundadır. Eğitimin kalitesini artırmak, nitelikli insan yetiştirmek için gayret göstermelisiniz. Bu maksatla strateji belgesi oluşturduk. Birinci sayfasından sonuncu sayfasına kadar Yozgat’ta milli eğitim çalışanlarının oluşturduğu bir kitapçık bu. Bu kitapçığı il ve ilçelerimizde ki tüm okullarımıza dağıtacağız. Şekil ve şablon peşinde olmayacağız. Bu maksatla çocuklarımızın kültürel hayatının zenginleşmesi ile alakalı bu eğitim çalışmasını yaptık. Bu strateji çalışmasında 4 tane önceliğimiz var. Bu dört tane önceliğimizin arasında eğitimde kalitenin artırılması birinci stratejimiz. Kimlik ve kişilik oluşturmak ikinci hedefimiz. Çocuklarımızı hem iyi okulları kazanması için hazırlayacağız hem de kimlik ve kişiliğini olgunlaştıracak çalışmalar yapacağız. Bunun için hiçbir sıkıntımız yok. Öğretmenlerimize öğrenci koçluğu yaptıracağız. Belli bir öğrenci sayısına bir öğretmen koçluk yapacak. Okul dağıldıktan sonra eve gitmeyecekler ve 15-20 dakika öğrenci koçu öğrencilerle sohbet edecek, onları dinleyecek, dersin dışında çocuklarla ilgilenecekler. Sanattan, spordan, ülkeden, aileden, çevreden aklınıza ne gelirse onlardan konuşacaksınız. Bu maksatla çocuklarımıza gerekli desteği vereceğiz ve heyecanımızı kaybetmeyeceğiz. Geçtiğimiz yıl değerler eğitimine 2 bin öğrencimiz katıldı ve aralarından kura ile belirlenen öğrencilerimizi Balkanlara götürdük. Bu projemiz bu yılda devam edecek. Gençlerimizin toplumla bütünleşmesini sağlayacağız. Çocuklarımızın okul ve sınav başarılarını artıracağız. Oluşturduğumuz bu strateji belgesi raflarda tozlanacak bir hal almayacak. Kaç tane okulumuz varsa hepsine bunu vereceğiz. Öğretmenler olarak bunu okuyup oturup analizler yapacaksınız. Okul idarecilerimiz öğretmenlerimiz öğrencilerle içli dışlı hale gelecek. Bu içeriği uygulanabilir bir hale getireceğiz ve nihayetinde çocuklarımıza iyi bir yol çizeceğiz” dedi.

 12-09-2017

        HER YIL BİR FİKİR İNSANINI ÖĞRENCİLERİMİZE TANITACAĞIZ

        Geçtiğimiz yıl üstadın Çile ve Çöle İnin Nur kitaplarını okullarda okuttuklarını hatırlatan Vali Yurtnaç, “Bu sene de bu uygulamaya yine devam edeceğiz. Her yıl farklı bir fikir adamını çocuklarımıza tanıtacağız. Okul servislerinde bu sene üstadın şiirlerini dinleteceğiz. Binalarımız güzel, yollarımız güzel, hastanelerimiz güzel ama güzel insanları da ortaya koymamız lazım. Bunu da duygusal zekayı ortaya koyarak başaracağız. Duygusal zekayı da sanata, spora öncelik vererek yapacağız. Kitabın tozunu seven, kokusunu seven gençler yetiştireceğiz. Tüm öğretmenlerimiz derse girerken çantasından bir tane kitabı çıkarıp öğrenciler görecek şekilde masasına koymalı. Öğrencileri meraklandırıp okumaya heveslendirmeli. Bu tür küçük dokunuşlar yapmalısınız. Eğer herkes gayret ederse ortaya başarılı işler çıkacaktır. Taşları yavaş yavaş üst üste koyacağız” diye konuştu.

 12-09-2017

        UYUŞTURUCU VE ALKOL KONULARINA DİKKAT EDECEĞİZ

        Uyuşturucu ve alkol konularına da çok dikkat edeceklerini kaydeden Vali Yurtnaç, “Konuyla alakalı geçen hafta içerisinde bir toplantı yaptık. Uyuşturucu ile mücadele konusunda emniyet birimlerimize gerekli talimatları verdik. Öğretmenler olarak sizlerden ricamız bu konu üzerinde hassas olmanız. Öncelikle öğretmen sınıfını, öğrencisini çok iyi tanıyacak. Öğrencisinin bir sıkıntısı varsa onu bir kenara çekip konuşacak. Sınıftaki problemli öğrencileri tespit edeceksiniz. Okul müdürleri de öğretmenleri iyi tanıyacak. Milli eğitim müdürü de okul müdürlerini iyi tanıyacak. Özellikle lise düzeyindeki okulların giriş çıkış saatlerinde devriyeler gezdireceğiz. Nöbetçi öğretmenler odada oturmak yerine okul bahçesinde, okul etrafında dolaşacak ve öğrencilerle iç içe olacak. İnternet kafeleri de okul saati içerisinde öğrenci almalarını yasaklayacağız. Okul saati içinde hiçbir öğrenci hiçbir internet kafeye giremeyecek. Biz tedbirlerimizi alacağız ama sizin bunu takip etmeniz bu tedbirleri başarıya ulaştıracaktır. Öğrencisinin yanında ve karşısında sigara içen öğretmen istemiyorum. Sizin öğrencilere güzel örnek teşkil etmeniz lazım. Okulları sadece derslerin verildiği, öğrencilerin seviyelerinin ölçüldüğü yerler olarak görmüyorum. Aynı zamanda toplumsal hayatımızı şekillendiren, insanlarımızı ve insanlığımızı şekillendiren yerlerdir. Sizlerde bu yerlerin sorumlularısınız. Bu sorumluluğunuzu iyi bir şekilde yapmanızı istiyorum. Bu vesile ile yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından Sosyolog Eğitim Danışmanı ve Yaşam Koçu İsmail Karasu öğretmenlere moral, motivasyon, iletişim ve empati konusunda seminer verdi.

Karatepe Mah. H.Ahmet Yesevi Cad. No57 Yeni Valilik Hizmet Binası Kat 2 66100 YOZGAT - 0 354 280 66 00 280 66 01

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.